خانه / گفتگو / مهاجرت اجباری اهالی ۲۵ روستا با ساخت سد فینسک

مهاجرت اجباری اهالی ۲۵ روستا با ساخت سد فینسک

گزارش زهرا کشوری  : ساخت ۳۴۹ سد در ایران به کوچ اجباری ۲ میلیون شهروند منجر شد

🔹  مخزن سد فینسک را محل تلاقی سه منطقه حفاظت شده بولا، پرور و بندبن چهار دانگه می‌داند و می‌گوید: «این منطقه زیستگاه گونه‌هایی چون شوکا، گوزن، قوچ و میش است که تابستان‌ها به جنگل‌های هیرکانی می‌آیند و زمستان به منطقه حفاظت شده پرور می‌روند. ساخت این سد نه تنها مسیر تابستانی – زمستانی آنها را قطع می‌کند که راه را هم برای شکارچیان هموار می‌‌سازد.»

🔺 اهالی روستای تم، تلاجیم‌ و ملاده‌ یک دهه است که با فینسک‌ درگیرند. سید سینا موسوی عضو شورای روستا در گفت‌و‌گو با «ایران» از ارسال نامه آب منطقه‌ای به اهالی روستا خبر می‌دهد و می‌گوید: «آب منطقه‌ای در این نامه به آنها ۱۰ روز فرصت داده است تا اراضی خود را به قیمت متری ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش برسانند. در این نامه که به روزنامه ایران هم ارسال شده یادآور شده که اگر اهالی روستا با قیمت کارشناسی اعلام شده از سوی این سازمان موافقت نکنند آب منطقه‌ای هزینه خانه، زمین‌های کشاورزی، باغ‌ها و دامداری آنها را به دادگستری واریز خواهد کرد و بعد از مهلت داده شده، این سازمان جوابگوی اعتراض اهالی روستا نخواهد بود.»  موسوی می‌گوید: «زمین را متری ۳۰ هزار تومان می‌خرند، بعد ما باید موکت را متری ۱۰۰ هزار تومان بخریم!» او به قطع درختان اورس‌ منطقه اشاره می‌کند و می‌گوید: «برای پایه‌ سد ده‌ها درخت اورس‌ را قطع کردند بعضی از آنها هزار سال عمر دارند. این درخت هر ۱۰ سال ۵/۲ سانتی متر قد می‌کشد.»

✅ اهالی روستای تم، تلاجیم‌ و ملاده‌ یک دهه است که با فینسک‌ درگیرند. سید سینا موسوی عضو شورای روستا در گفت‌و‌گو با «ایران» از ارسال نامه آب منطقه‌ای به اهالی روستا خبر می‌دهد و می‌گوید: «آب منطقه‌ای در این نامه به آنها ۱۰ روز فرصت داده است تا اراضی خود را به قیمت متری ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان به فروش برسانند. در این نامه که به روزنامه ایران هم ارسال شده یادآور شده که اگر اهالی روستا با قیمت کارشناسی اعلام شده از سوی این سازمان موافقت نکنند آب منطقه‌ای هزینه خانه، زمین‌های کشاورزی، باغ‌ها و دامداری آنها را به دادگستری واریز خواهد کرد و بعد از مهلت داده شده، این سازمان جوابگوی اعتراض اهالی روستا نخواهد بود.»

🔹عضو شورای  روستا می‌گوید:«۱۰ سال است که اجازه هیچ گونه ساخت و ساز به اهالی روستا داده نمی‌شود و از پرداخت اعتبار به دهیاری خودداری می‌شود.» او درباره زمین جایگزین به روستاییان هم‌ می گوید: «منطقه‌ای کویری در سمنان به ما پیشنهاد داده‌اند فاصله‌اش با روستاهایی مثل فاصله تهران تا ورامین است؛ حتی یک درخت هم ندارد. نماینده سمنان می‌گوید درخت‌های گردو را با جرثقیل‌ بردارید ببرید در کویر بکارید.»

✅ محسن عسکری معاون طرح توسعه آب منطقه‌ای سمنان در گفت وگو با «ایران» پروژه سد فینسک را دارای مصوبه زیست محیطی می‌خواند و می‌گوید: «این سد در جنگل‌های هیرکانی ساخته نمی‌شود.»

🔹 او درباره قیمت کارشناسی خانه‌ها، دامداری، مزارع و باغ‌های اهالی روستاها می‌گوید: «قیمت را کارشناسان رسمی دادگستری تعیین می‌کنند و حتی این قیمت را به ما هم اعلام نمی‌کنند. من اجازه تخطی از این قیمت را ندارم چون باید به دستگاه‌های نظارتی پاسخگو باشم.» / ایران

 

https://www.irannewspaper.ir/newspaper/item/587090

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.