خانه / اشتغال و کارآفرینی زنان / پرورش شتر و تجارت شیر شتر : راه سازگاری زنان روستایی ایسولو در کنیا

پرورش شتر و تجارت شیر شتر : راه سازگاری زنان روستایی ایسولو در کنیا

آنها وقتی دیدند دامهای دیگر نظیر گاو در برابر خشکسالی تاب آوری شان کم است و تلف می شوند، گونه ای تاب آور یعنی شتر را جایگزین کردند و با خشکسالی سازگاری پیدا کردند
مریم عثمان عضو تعاونی « فروش شیر شتر» است که با ۱۰۰ عضو به تولید و فروش شیر شتر مبادرت کرده اند. روزانه ۳۰۰ لیتر شیر جمع شده و به نایروبی منتقل می شود . درآمد هر شتر ۱۵۰$ است . در خشکسالی دامهای دیگر نظیر گاو بسیار زیان ده بوده ومرگ و میر آنها نیز بالاست اما مرگ و میر آنها کمتر و نیازشان به آب نیز کم است. تقاضا برای شیر شتر افزایش پیدا کرده است . مریم از درآمد جدید خود راضی است و توانسته است که فرزندان خود را به مدرسه بفرستد و از ازدواج زودهنگامشان به خاطر فقر جلوگیری کند او می گوید کار در تعاونی بسیار راحت تر از کار انفرادی است چرا که زمان زیادتری صرف خانواده شده و در آمد بیشتری هم دارد. تقسیم کاری که در مدیریت تعاونی وجود دارد باعث شده که هر کسی مسئولیتی داشته باشد و در نتیجه فقط به همان کار می پردازد. فرزندانم که بزرگ شوند، در طول روز نیاز به مراقبت کمتری دارند و تصمیم دارم که شغل دومی نیز برای خودم دست و پا کنم .

تعاونی برای کمک بیشتر به زنان به آنها آموزشهای تخصصی نگهداری از شتر و فراوردهای آن نیز داده است . تقاضابرای شیر شتر زیاد شده ، تعاونی حتی سفارش خارجی از هلند نیز دارد. اگرچه به دلیل این که هنوز شیر شتر درچرخه صادراتی لبینات جایگاهی ندارد، فعلا صادرات به خارج با مشکلاتی روبرو ست. تعاونی اما روز به روز پیشرفت می کند و هم اکنون در حال آموزش زنان برای کسب و کار اینترنتی است . سعدیه یکی از اعضای تعاونی می گوید : ما مسیر سازگاری با با تغییر گونه پیدا کردیم و هم اکنون پرورش شتر برای ما درآمد خوبی دارد و ما در حال گشوردن مسیرهای جدید و تصمیم گیری های تازه ای هستیم که بتوانیم درآمدمان را افزایش داده و محصول بیشتر و با کیفیت تری داشه باشم. این تعاونی که تمام اعضای آن زن هستند یکی از مدلهای موفق سازگاری با خشکسالی است که مسیر خود را یافته و با همت زنان توانمند اثرات خشکسالی را کاهش داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.