زنان اولین کسانی هستند که از پیامدهای تغییرات اقلیمی رنج می برند و آخرین کسانی هستند که دستاوردهای اقتصادی دریافت می کنند. این در حالی است که زنان می توانند بخشی از راه حل سازگاری با تغییرات اقلیمی و بویژه کم آبی و تامین غذا باشند. رفتن در جهت عدالت …
ادامه نوشته »زنان و چالش های نابرابری جنسیتی محیط بانی
برابری جنسیتی پنجمین هدف توسعه پایدار است و حفاظت از طبیعت از جمله بخش هایی است که در آن نابرابری جنسیتی در بسیاری از کشورها مشهود است. بر اساس اصل بنیادی بقا هم زنان و هم مردان حق برخورداری از فرصت های شغلی، امرار معاش، آموزش و دسترسی به اطلاعات …
ادامه نوشته »روز جهانی محیطبان
۳۱ ژوئیه #روز_جهانی_محیطبان است. محیطبانانی که با وجود مشکلات و خطرات این شغل همچنان به حفاظت از محیطزیست و منابع طبیعی میپردازند و روزی است برای سپاسگزاری از آنها
ادامه نوشته »زنان کشاورز در حاشیه سیاستهای کشاورزی
بر اساس داده های معتبر نهادهای جهانی همچون بانک جهانی و فائو در سرتاسر جهان، تقاضا برای آب به سرعت در حال افزایش است و هزینه توسعه و احیای منابع آب در بسیاری از کشورها هزینه هنگفتی است که متأسفانه آن هم عادلانه توزیع نمی گردد. در هرصورت به …
ادامه نوشته »زنان و دیپلماسی صلح و آب
درکشورماهرگاه بحث مشارکت و نقش زنان درمدیریت منابع آب به میان می آید؛نقش زنان به مدیریت آب شرب وخانگی تقلیل داده میشود. اما زنان درجهان دراین نقطه نایستاده اند؛ دیدگاهها تغییرکرده و زنان دردیپلماسی اب نقش آفرینی می کنند. شبکه دیپلماسی زنان درآب باهدف حمایت ازرهبری زنان درتصمیم گیری های …
ادامه نوشته »آنها که به موقع میفهمند ، برنده اند
ژاپن به خانوادهها پول میدهد تا از «توکیو» بروند! کمک هزینه روستانشین شدن شهروندان ژاپنی به ازای هر فرزند ۷ هزار و ۶۰۰ دلار است. هدف این برنامه کاهش جمعیت ۳۵ میلیونی توکیو و همچنین احیای شهرستانها و روستاها است. از دیگر کشورهایی که طرحهای مشابه را اجرا کردهاند میتوان …
ادامه نوشته »زیان زنان زنان چگونه بازنده کار و کارآفرینی شدند؟
بانک جهانی در گزارشی که اخیراً منتشر کرده، رتبه ایران را در زمینه قوانین مربوط به کسبوکار زنان از میان ۱۹۰ کشور جهان در ردیف ۱۸۵ قرار داده است. یعنی تنها پنج کشور وضعیت بدتری از ما دارند. گزارش «زنان، کسبکار و قانون» از یک دهه پیش منتشر میشود و …
ادامه نوشته »منفعل نگاه داشتن مردم در مقابل خسارات زیست محیطی به نفع چه کسانی است؟
با توجه به تاریخ ایران زمین و تدقیق در مورد نحوه تعامل مردم ایران با طبیعت اطراف خود در دوره های مختلف تاریخی ما به یک اصل غیر قابل انکار از منظر جامعه شناسی تاریخی برمی خوریم و آن ” منفعل نبودن مردم فلات ایران در طی دهها قرن …
ادامه نوشته »آبزی پروری در ایران راه کاهش مخاطرات اقلیمی یا انباشت ثروت؟
مطالعه سازمان ملل نشان می دهد که آبزی پروری پایدار می تواند امنیت غذایی با افزایش میزان غذاهای دریایی دردسترس مردم برای خوردن را در بهبود بخشد و جایگزین مناسبی برای برخی از ظرفیتهای از دست رفته مخاطرات اقلیمی شود. آبزی پروری اگر به درستی انجام شود به …
ادامه نوشته »سکوت سیاست در برابر مخاطرات اقلیمی
براساس گزارش منتشر شده در پایگاه علمی لنست خاورمیانه و ایران در خط مقدم آسیبهای پیامد تغییرات اقلیمی قرار دارند. اما نباید فراموش کرد که بخش بزرگی از آسیبهای تحمیل شده بر ایران؛ پیامد سیاستگذاری فاجعه بار در بخش مدیریت منابع آب و خاک بوده و خرج کسب اعتبار …
ادامه نوشته »