اصلاحات ارضی در ایران با تصویب قانون اصلاحات ارضی در تاریخ ۱۹ دی ۱۳۴۰ آغاز شد و با رفراندوم ۶ بهمن ۱۳۴۱ به مرحله اجرا درآمد و در سه مرحله انجام شد. این اصلاحات که به ظاهر برای درهم شکستن نظام ارباب رعیتی انجام شد پیامدهای فاجعه برای روستاها …
ادامه نوشته »توقف زنجیره اتلاف آب، راه نجات زمین
هدر رفت محصولات کشاورزی و منابع غذایی یک مسئله جهانی است و جلوگیری از آن یک ضرورت حیاتی برای حفظ منابع آب و خاک است. اتلاف غذا؛ اتلاف نیروی کار ، پول و منابع طبیعی گرانبها (مانند بذر ، آب ، خوراک و غیره) را که برای تهیه آن صرف …
ادامه نوشته »نفسی تازه کنیم..
همکارانم و من ۱۸ ماه در ۷۰ روستای استان بوشهر رفتیم و برایشان سند اشتغال روستایی تهیه کردیم. با شناسایی ظرفیتها، آموزش و آگاهی بخشی نسبت به مخاطرات، ظرفیت ها و روشهای راه اندازی کسب و کارهای روستایی سعی کردیم کمک کنیم که هر کسی در این ۷۰ روستا میخواد …
ادامه نوشته »۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ روز جهانی گردشگری «گردشگری و توسعه روستایی»
توسعه روستایی یک فرایند چند بعدی است که موضوع آن بهبود کیفیت زندگی روستاییان بویژه در مناطق آسیب پذیر است. یکی از ابعاد توسعه که می تواند تأثیر کلی بر زندگی مردم چه شهری و چه روستایی بگذارد ، گسترش گردشگری محلی است. گردشگری روستایی به عنوان فرایندی اثر گذار …
ادامه نوشته »برای برنامه ریزی و سیاستگذاری اجتماعی باید تاریخ را خوب خواند.
یکی از برجسته ترین سیاستهای فقرزدایی در برنامه های توسعه ای ایران از بعد از اصلاحات ارضی تاکنون «وام دادن به روستاییان فقیر» بوده است. عجیب است که از سال ۱۳۴۴ این سیاست دنبال شده و تا کنون نیز ادامه دارد. در سال ۱۳۴۴ طبق مدل تعاونی های روستایی به …
ادامه نوشته »جنگل و اشتغال پایدار : میراث باستانی زنان
حداقل نیمی از ۱٫۵ میلیارد نفری که به جنگل ها و محصولات جنگلی برای معیشت وابسته هستند ، زن هستند. اما تقریبا در تمام جهان در مجموعه داده های ملی؛ فعالیت های اقتصادی زنان روستایی در مناطق جنگلی و مزرعه عمدتاً نادیده گرفته شده و مورد غفلت سیاستگذاران است . …
ادامه نوشته »تنش آبی فقرزاست/راه حل چیست؟
اگرچه کشور دوسال گذشته بارشهای خوبی داشته، اما این بارش ها موجب رفع تنش آبی در کشور نشده و هنوز شمار زیادی از روستاها در استانهای مختلف از خراسان گرفته تا همدان و اردبیل مبتلا به رنج بزرگ تنش آبی هستند. کم آبی و بی آبی بزرگترین تهدید برای پایداری …
ادامه نوشته »فرزین ایرانی بنیانگذار برندی که با توانمندسازی صنعتگران زن روستایی رشد کرده است
فرزین ایرانی که یک بانوی هندی است ؛ بنیانگذار Escale یک خانه مد آنلاین است که در تلاش برای ارائه امید و فرصت زنان روستایی هنرمند هند را استخدام می کند. قدم گذاشتن او به صنعت مد در حالی پیش آمد که وی تصمیم گرفت از ارزشهای شخصی خود …
ادامه نوشته »تولید انرژی پاک خارج از شبکه ( باتری های قابل شارژِ) فرصتی نو در کارآفرینی روستایی
🚺سیستم تولید برق خورشیدی خارج از شبکه بصورت باتری های قابل شارژ فرصت های کارآفرینی را برای زنان روستایی در بسیاری از مناطق جهان که امکان متصل شدن به شبکه برق وجود ندارد فراهم آورده است. زنان روستایی به عنوان مهندسان خورشیدی آموزش داده می شوند تا هم معیشت خود و …
ادامه نوشته »♦️عروسک های تاجمیر در راه سازگاری اقلیمی
🚺زنان روستای تاجمیر در سربیشه خراسان جنوبی عروسکهایی با پارچههای دورریز میسازند که اگرچه حرف نمیزنند و حرکت نمیکنند اما یک دنیا قصه دارند. سه سال پیش پروژه ایجاد کسب و کار پایدار از طریق صنایع دستی برای حفاظت از منابع طبیعی با حمایت سازمان ملل متحد و سازمان جنگلها …
ادامه نوشته »